Петар Колев: Колебливите пораки од Софија му овозможија на Скопје да го фалсификува пописот

//

Брутален фалсификат – вака е дефиниран пописот во Република Северна Македонија кај македонските Бугари. Вкупниот број македонски државјани кои добиле бугарски пасоши,

Повеќе

Владимир Перев: Можеби имало манипулации со пребројувањето на Бугарите во РС Македонија

/

„Можеби имало манипулации со пребројувањето на Бугарите во Северна Македонија, но насилство немало. Лабавата позиција на Софија води до таму да продолжи

Повеќе

Леон Арон: Авионите на НАТО ќе ги збришат руските војници за неколку дена, но тоа ќе биде понижувачки пораз, тогаш Путин може да употреби нуклеарно оружје

/

„Чудното апсење на група началници од Петтата управа на ФСБ е поради несоодветна информација дадена на Путин“, пишува Фактор.бг. Начинот на кој

Повеќе

Воденски: Радев им објасни на европските лидери зошто Бугарија нема да направи отстапки од својот национален интерес

Петар Воденски е дипломат. Бил генерален конзул во Истанбул (1990) и амбасадор во Анкара (1991-1992), Кишињев (1995-2001) и Никозија (2005-2009). Двапати бил

Повеќе

Петкоски: Говорот на омраза кон Бугарија и фалсификувањето на историјата се спроведува од луѓе кои не и мислат добро на РС Македонија

/

Димче Петкоски e професор по Филозофија, oсновач на здружението за Македонско – Бугарско Пријателство -МБП и поранешен Секретар на истото здружение. Тој

Повеќе