Колев: Македонија може да биде успешна само како дел од Европа- треба да се разделиме со синдромот „наше дете“ останат од комунизмот

/

„Химната на Европа „Ода на радоста“ е потсетник дека сите ние треба да се стремиме кон тоа да го зачуваме нашиот заеднички

Повеќе

Јотова: Европскиот суд за човекови права не барал никогаш од нас признавање на македонско малцинство во Бугарија

/

Европскиот суд за човекови права во Стразбур никогаш не барал од Бугарија признавање на македонско малцинство во Бугарија. Ова како одговор на

Повеќе

Петков во врска со изјавите на Павле Трајанов дека Бугарија е геноцидна држава во однос на РС Македонија: Да не обрнуваме внимание на екстремистичките изјави од двете страни на државите

/

„Она што го гледаме е дека има екстремистички политички позиции од двете страни на границата. Мораме да ги игнорираме екстремистите и да

Повеќе