(Видео)Перев: Дел од Македонците се надеваат Путин да се заложи Бугарија да ги признае Св. Кирил и Методиј, Св. Климент и Св. Наум како Македонци

/

„Симпатиите што ги имаат Бугарите кон Русија и симпатиите што ги имаат Македонците кон Русија се од различни причини, цели и желби.

Повеќе

Петар Колев: Колебливите пораки од Софија му овозможија на Скопје да го фалсификува пописот

//

Брутален фалсификат – вака е дефиниран пописот во Република Северна Македонија кај македонските Бугари. Вкупниот број македонски државјани кои добиле бугарски пасоши,

Повеќе

Петков за апсењето на Борисов: Никој не е над законот- во тек е проверка на европското Обвинителство

//

Бугарскиот премиер Кирил Петков соопшти дека бил испрашуван како сведок по големата акција на МВР во која што беа уапсени поранешниот бугарски

Повеќе