Како да се биде уникатна, сакана и барана жена?

Дали ви се допаѓа или постојано се критикувате за нешто? Дали сте сигурни во вашата уникатност или цело време се обидувате да им го докажувате тоа на мажите? Уникатноста и оригиналноста не бараат доказ. Тие се нешто што треба да го има секоја самољубива жена. А како се чувствуваме, другите луѓе го забележуваат.

Вистината е дека секоја жена има уникатни квалитети кои го привлекуваат спротивниот пол. Поентата е да научиме да им ги покажуваме на другите и да си се допаѓаме во сопствената кожа. Вашиот проблем не е што сте „непривлечен сив глушец“. Но, фактот дека не знаете како да ги искористите своите силни страни може да биде лоша шега. Затоа сега приоритет е да се справите со сопствениот внатрешен свет, да ги внесете саканите чувства во него и да не барате восхитувачки мисли во очите на другите.

Првата задача е да се справите со вашиот внатрешен свет.

Вежба 1. Прегледајте се!

Ваша задача: да откриете нови области на развој за себе, да најдете интересни области во кои сакате да постигнете нешто, да се подобрите и да се забавувате. Можеби треба да се нурнете во вашите хоби и да уживате во нив. Развијте ги сите аспекти од сопствениот живот – за да не сте зависни од личните односи. И не плашете се да бидете сами. Да се ​​препознаете себеси и да изградите односи со себе е можно само во одредена состојба.

Вежба 2. Рекреирајте ја посакуваната слика на жена која им се допаѓа на мажите!

Лесно и достапно е да се учи од примери. Пример може да се позајми од кој било лик од филм или книга што ви се допаѓа. Замислете ја оваа жена – студена, недостапна, непобедлива – која ги следи своите соништа и верува во себе. За да биде предмет на луда страст и љубов, недостижна убавина, достојната жена не прави апсолутно ништо за да му угоди на мажот. На мажите им се допаѓа таква каква што е. Пренесете ја оваа слика на себе. Во вас има неостварлива, недостапна, магична искра, пронајдете ја и покажете му ја на светот! Ова е вашата единствена убавина со свој, нежен шарм – дел од вас, вашата женска природа, способна да го фати секој маж.

Зошто вашата женственост понекогаш не ги фасцинира мажите?

Затоа што понекогаш го затвораш во себе и не можеш да му го покажеш на светот! Впиени сте во секојдневните задачи и грижи и заборавате на најважното – вие сте ЖЕНА, пред се. Добро е да се грижите за себе и да се чувствувате добро во вашата кожа. Само така ќе бидете единствени, незаборавни и допаднати на самите себе.

Прво научете да се сакате себеси такви какви што сте, а потоа ќе видите како луѓето ќе ве сакаат. Човек мора да биде убав и надвор и внатре. Затоа грижете се и земете ја вашата душа. Мора да се чувствувате добро за да изгледате добро.

Извор: Мисли. мк