Кјара Најтли го храбри судниот Божиќ во „Тивка ноќ“

Кјара Најтли глуми во еден поинаков и не толку среќен божиќен филм „Тивка ноќ“, за група пријатели што се собираат за празникот и го игнорираат претстојниот суден ден.

Сместени во англиско село, пријателите јадат, пијат, пеат и танцуваат за да уживаат во својот последен Божиќ, знаејќи дека секој ќе умре следниот ден.

Филмот, кој имаше премиера на меѓународниот филмски фестивал во Торонто во четвртокот вечерта, е напишан и снимен пред пандемијата на Ковид-19 со идеја да се промовира како божиќен филм со пресврт, рече Најтли во интервју за „Ројтерс“.

Но, настаните наскоро го сменија тоа.

„Беше многу, многу чудно, бидејќи кога за првпат почнавме да зборуваме за ова, ова беше само фикција и беше смешно затоа што беше потполна фикција“, додаде таа во интервјуто.

„А потоа одеднаш последните две години беа последни две години и мислам дека треба да дојде со предупредување, бидејќи сите ние сега гледаме на ова на сосема поинаков начин “.

Текстот Кјара Најтли го храбри судниот Божиќ во „Тивка ноќ“ е превземен од МАКФАКС.