ПРОБАЈ НЕШТО НОВО ВО КРЕВЕТОТ: Овие пози и трикови ќе ви овозможат невидено уживање

Никол Тамелео, психотерапевт специјализирана за сексуалност и женско здравје, откри неколку секси пози кои не е тешко да се изведат, а можат да го зачинат вашиот љубовен живот.

– Најчесто тоа се варијации на пози кои сигурно сте ги пробале – истакнува Тамелео.

Техника за усогласување

Направете стандардна мисионерска поза, вие бидете на грб, а партнерот треба да биде на вас.

  • Разликата е во тоа што мажот се движи нагоре, па неговото тело е поставено до вашето, но на поинаков начин. Неговата глава треба да биде малку над вашата – објаснува Тамелео.

Голем број жени уживаат во оваа поза, а ни мажите не остануваат рамнодушни. Крајниот резултат ќе биде максимално задоволство на двајцата партнери.

Хармоника

Партнерот нека легне на грб, кревајте му ги нозете во воздух и потоа свиткајте ги во колена. Потоа го газиш и речиси ќе чучнеш на него. Раширете му ги нозете така што вашите бедра да ги прегрнат неговите. Нозете ви се на креветот.

  • Во оваа поза жената има целосна контрола. Не грижете се ако ви стане тешко. Она што често се случува е да започнете со хармоника, а потоа да преминете на нешто друго“, вели Тамелео.

Пробајте ја оваа поза, а потоа преместете се во поудобна положба кога ќе дојде време.

Допирање додека водите љубов

  • Повеќето жени не можат да го достигнат својот врв само преку водење љубов. Важно е да му кажете на партнерот што ви се допаѓа. Искористете ги вашите и неговите раце за да постигнете што поголемо задоволство – изјави Тамелео.