Работи што не треба да ги правите додека сте на гости

Многумина од нас сакаат да покануваат пријатели во своите домови или да ги посетат. Но, дури и ако сте во посета на вашите најблиски луѓе, имајте на ум дека секое гостопримство има свои граници и некои работи во однесувањето се апсолутно неприфатливи. Ако никој не ве поканил наскоро во својот дом, можеби правите една од следниве надразнувачки работи.

 1. Ги користите нивните средства за хигиена
  Кога останувате преку ноќ со пријателите, најдобро е да имате четка за заби, чешел и брич. Кога станува збор за лична хигиена, никогаш не треба да споделувате со другите. И пристојноста, исто така, сугерира да побарате сопствена крпа за раце, бидејќи не е добра идеја да користите заедничка.
 2. Го критикувате изгледот на станот
  Секој има различни внатрешни преференции и не е многу пристојно да се спомене дека нечии завеси или тепих се веќе надвор од мода. Најважно е тоа што местото им носи удобност и спокој на сопствениците, а туѓото мислење не е авторитативно во овој случај.
 3. Го отворате фрижидерот без да прашате
  Постојат луѓе кои сакаат да се пребаруваат во фрижидерот на своите пријатели и да бараат нешто вкусно. Но, освен ако не сте во посета на домот на вашата мајка, не е препорачливо да го сторите тоа.
 4. Ги храните милениците
  Сите знаеме дека миленичињата можат да се преправаат дека се неверојатно несреќни и гладни само за да добијат задоволства. Но, не е добра идеја да му дадете човечка храна на кучето на вашиот пријател од трпезата. Можно е да е на посебна диета за која не знаете.
 5. Не внимавате на децата
  Ова е вообичаена ситуација: мајките зборуваат во кујната, пијат кафе, а детето самостојно го истражува местото. Но, децата се навистина љубопитни суштества и можат да сликаат на sидовите, да дамкаат по мебелот, па дури и да скршат нешто.
 6. Предолго седите во бањата
  Се разбира, ова не се однесува на ситуации во кои не се чувствува добро. Но, не е пристојно да поминувате часови во бања гледајќи шампони и креми, додека некој навистина сака да го искористи просторот.