Без струја делови од Скопје

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека денеска делови од Скопје одреден временски период ќе останат без електрична енергија.

· во периодот од 8.30 до 12 часот корисниците на дел од ул. 1520 во населбата Пинтија (општина Кисела Вода);

· во периодот од 8.45 до 10 часот корисниците на дел од селата Горно, Средно и Долно Коњари, Сушица, Живиње, Дивље, Чифлик (општина Петровец);

· во периодот од 8 до 15.30 часот корисниците на дел од с. Ракотинци (општина Сопиште);

· во периодот од 8 до 14 часот корисниците на дел од ул. 3, ул. 11 во с. Кадино (општина Илинден);

· во периодот од 10 до 13 часот корисниците на дел од објектите на асфалтната база „Гранит“ и ЈКП „Водовод“ во населбата Карпош 4, на булеварот Илинден (општина Карпош).

Текстот Без струја делови од Скопје е превземен од МАКФАКС.