Бугарија го прогласи 24 ноември за Ден на национална жалост

/

Бугарија го прогласи 24 ноември за Ден на национална жалост. Ова го соопшти вицепремиерот Галаб Донев, а причина за таа одлука се двете трагедии што ги погодија Бугарија и РС Македонија– пожарот во домот за стари лица во село Ројак и тешката автобуска несреќа на автопатот Струма.

Најмалку 45 лица загинаа во автобуската несреќа, а девет лица го загубија својот живот во пожарот во домот за стари лица.