Делови од Скопје без вода

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, известува дека денеска поради менување на водоводен вентил во шахта на Никола Русински бр. 12, од 09:30 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица. ( Општина Карпош )

Поради појавен уличен дефект на водоводна мрежа со пречник од ф-80мм на ул.Тиквешка бб, од 17:00 часот водата е затворена и прекинато водоснабдување имаат корисниците од дел од истата улица. На отстранување на дефектот ќе се работи во текот на претпладневните часови на 14.10.2021 г. ( Општина Шуто Оризари )

Текстот Делови од Скопје без вода е превземен од МАКФАКС.