ДИК со жрепка го утврди редоследот на кандидати на гласачкото ливче на локалните избори

Државната изборна комисија со жрепка го утврди распоредот на кандидатите на гласачкото ливче за претстојните локални избори за градоначалници и членови на советите на општините и на Град Скопје.

1.Алијанса за Албанците

2.Алијанса за Албанците и Алтернатива

3.Алтернатива

4. ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Обнова за Македонија“

5. ВМРО Народна партија

6. Граѓанска опција за Македонија (ГРОМ)

7. Движење БЕСА

8. Движење „Одлучно за промени“ (ЛДП и ДОМ)

9. Демократска партија на Албанците (ДПА)

10. Демократска унија за интеграција (ДУИ)

11. Демократска партија на Турците на Македонија

12. Коалиција „Најдобро за мојата општина“ предводена од СДСМ

13. Коалиција „Сите заедно“ – ДУИ, Алијанса за Албанците и Алтернатива

14. Левица

15. Партија за движење на Турците во Македонија (ПДТ)

16. СДСМ

 

Текстот ДИК со жрепка го утврди редоследот на кандидати на гласачкото ливче на локалните избори е превземен од МАКФАКС.