Досега се попишани 1.132.484 лица

Вкупно 1.132.484 лица, 353.256 домаќинства и 480.364 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193.742 лица, објави Државниот завод за статистика.

Пописот ќе трае до 30 септември.

Текстот Досега се попишани 1.132.484 лица е превземен од МАКФАКС.