Драганов: Никој нема да го чува подобро грбот на РС Македонија од Бугарија

Никој нема да го чува грбот на РС Македонија подобро од Република Бугарија и обратно.Заедно можеме да бидеме посилни наспроти нашите ривали. Се надевам дека тоа ќе биде разбрано од сите. Ние не се мразиме, ние треба да се сакаме како браќа, какви што сме. Ова го изјави младиот бугарски публицист Георги Драганов во своето гостување во емисијата „Hyde Park“ на порталот Трибуна.

„Ние треба да живееме заедно и добро, не треба да се спротивставуваме едни против други.Заедно ние сме многу посилни. Никој нема да го чува подобро грбот на РС Македонија од Бугарија.Ние заедно можеме да бидеме посилни во однос на нашите ривали. Се надевам дека тоа ќе биде разбрано од сите. Ние не се мразиме, ние треба да се сакаме како браќа, какви што сме “, изјави Драганов.

Во однос на споредбите по оската Москва-Киев-Скопје-Софија, младиот бугарски публицист истакна дека тезата на одредени русофилски кругови во Бугарија дека Украина за Русија е тоа што е Македонија за Бугарија е ужасно симплифицирана и невистинита во однос на европскиот историски расказ.

Целиот напис прочитајте го овде.