ФИФА ги казни Олимпик Марсеј и Папе Геј

ФИФА, една година, му забрани на Олимик Марсеј да биде активен на трансфер-пазарот. Покрај тоа, ФИФА му изрече четири месечна забрана на Папе Геј, кој поради суспензијата нема да може да игра за Сенегал на Африканскиот куп.

ФИФА, утврдила нерегуларности во трансферот Папе Геј од Вотфорд во Олимпик. Овој трансфер на релација Ле Авр-Вотофорд-Марсеј е реализиран во 2020 година.

Покрај суспензијата, ФИФА му наложи на Сисе, на Вотфорд да им исплати компензација од 2.500.000 евра.

Текстот ФИФА ги казни Олимпик Марсеј и Папе Геј е превземен од МАКФАКС.