(ФОТО) Бебе родено со 500 грама и се БОРИ ЗА ЖИВОТ, а вака му помага „Постариот“ БРАТ!

/

Прерано родено момче се бори за живот од своето раѓање, но неговиот брат близнак прави нешто чудно за него, поради што се опоравува.

Четар Грејвс и неговиот брат Отис се родени во 28-та недела од бременоста, на 15 јули годинава. Грејвс тежел колку кифлички од килограми, додека Отиа бил три пати поголем и тежел 1559 грама.

Четар од самото раѓање се бори за живот и достигнал 1580 грама. Родителите, Кели Грејвс (32) и хирургот Вили (35) од Венфлит, велат дека не се сомневаат дека чудесната борба на Четер е улогата на врската што ја дели со неговиот идентичен близнак Отис.

Момчето се уште е во инкубатор и се уште е под кислород, а неговите родители се надеваат дека конечно ќе си оди дома во декември.

Родителите имаат уште три други деца кои се уште не ги запознале со Четер поради ограничувањата поврзани со коронавирусот, но едвај чекаат да се врати дома.

„Тоа го нема кај нас, но чувството е горко-слатко бидејќи не можеме да уживаме додека двете бебиња не се со нас“, заклучува мајката. Се надеваме дека Четер повторно ќе го спои семејството, чии зборови уште еднаш кажаа дека чудата се можни и дека љубовта те поробува!