Фумио Кишида: Неприфатлив е прекинот на преговорите од Москва

Јапонскиот премиер Фумио Кишида денеска ја нарече неприфатлива одлуката на Русија да ги прекине преговорите за мировен договор.

„Ова го сметаме за апсолутно неправеден и целосно неприфатлив потег и изразуваме силен протест“, нагласи Кишида за време на расправата во парламентот, истакнувајќи дека неговата земја нема да го промени курсот кон решавање на мировниот договор, пренесува ТАСС.

Кишида додаде дека Токио не е во можност да зборува за изгледите за продолжување на преговорите со Москва.

Текстот Фумио Кишида: Неприфатлив е прекинот на преговорите од Москва е превземен од МАКФАКС.