(Галерија) КЦ Иван Михајлов-Битола и ГДУ поднесоа венец на гробот на Гоце Делчев

/

Претставници на здружението КЦ Иван Михајлов-Битола и на политичката партија Граѓанско Демократска Унија положија венец пред вечното почивалиште на најголемиот син на Македонија и идеолог на борбата за слобода на Бугарите во Македонија и Одринско- Гоце Делчев.

Заедничката делегација беше претводена од претседателите на здружението и партијата- Љупчо Ѓорѓиевски и Петар Колев.

Пред споменот на великанот Гоце Делчев!Признателно, на колена со длабока почит!, напиша на социјалната мрежа facebook, лидерот на ГДУ Петар Колев.