Германските туристички агенции ја избришаа Русија од понудата

Германските туристички агенции ја избришаа Русија од својата понуда како реакција на воената операција на руската армија во Украина.

„Поради моменталната ситуација, не нудиме повеќе патувања во Русија од етички и морални причини“, пишува на веб-страницата на тур-операторот „Берге и Мер“.

ФТИ ги откажа и сите состаноци за патувањето во Русија.

Текстот Германските туристички агенции ја избришаа Русија од понудата е превземен од МАКФАКС.