Горан од Скопје од очај ги дал органите под хипотека, за да може да изгради скромен дом

/

Се смета дека вниманието е клучна карактеристика кон децата при раст и развој. Токму таа спротивност ќе го одбележи животот на педесет годишниот Горан Сурловски од Скопје, кој е роден како здраво, ведро и супер активно бебе. Како десетмесечно бебе, ќе падне од голема висина и повеќе ништо нема да биде исто како порано.Тој вели: „Штом ќе се наруши здравјето на еден член од семејството, повеќе ништо не е како порано“. Како резултат на повредата, Горан подоцна добива и мускулна дистрофија, но, желбата да успее, желбата да напредува и да се докажува, ќе направат тој да учи и да се образува рамо до рамо со здравите деца. Тој завршува средно и високо образование и работи во неколку успешни фирми.

Пред неколку години, за жал морал да помине уште едно сурово премрежие. Да се бори со најлошата болест на денешницата, што дополнително ја влошува и усложнува неговата ситуација.

Горан никогаш нема да ги заборави траумите од детството. Печат врз неговиот развој, ќе остави фактот што тој го видел неверството на татка си со неговата стрина. И, најтешко му било затоа што никој не му верувал, бидејќи бил дете. Подоцна неговиот татко го напушта семејството и врши семејно насилство врз Горан. Горан вели: „Татко ми толку ме мразеше дека сум инвалид, што сакаше да ме убие“.
Целиот напис прочитајте го овде.

Извор: shilomagazine.com.au