Грција ги укинува ПЦР-тестовите за влез во државата

На официјалната веб-страница на Грција Лајв, се појави веста дека Грција од понеделник ќе го укине задолжителниот ПЦР-тест за влез во земјава, така што за минување на границата ќе биде доволен само зелен сертификат.

– Министерот Плеврис изјави дека од понеделник, 7 февруари, во земјата без тест ќе влезат сите оние кои имаат зелен сертификат кој ќе важи 7 месеци.

Како што се вели понатаму во соопштението, зелениот сертификат подразбира дека сте биле вакцинирани или сте прележале ковид.

Текстот Грција ги укинува ПЦР-тестовите за влез во државата е превземен од МАКФАКС.