Иновативниот уред IQOS од денес e достапен и во Skopje East Gate Mall

Иновативниот уред IQOS од денес e достапен и во Skopje East Gate Mall

Во рамките на новиот трговски центар Skopje East Gate отворена е нова IQOS зона, уште едно место во главниот град каде е достапен иновативниот уред што го загрева, а не го гори тутунот.

Ова е вкупно петта зона во Скопје, откако претходно беа отворени локации во трговските центри Скопје Сити Мол, Капитол Мол, Рамстор Мол и мобилната зона која во моментов се наоѓа во Веро Тафталиџе. Освен во Скопје, овој уред може да се најде и во повеќе градови во земјата, а на iqos.com може да се најдат сите продажни локации.

Овој иновативен уред е подобра алтернатива во однос на цигарите бидејќи го загрева тутунот на температура од најмногу 350 степени целзиусови, при што се избегнува процесот на согорување и создавање на пепел и чад. Истиот е присутен на македонскиот пазар повеќе од една година.

Работно време на зоната е секој ден од 10 до 22 часот.

 

(ПР-текст)

Текстот Иновативниот уред IQOS од денес e достапен и во Skopje East Gate Mall е превземен од МАКФАКС.