Изложба на 53-та Светска галерија на карикатури Скопје 2021

Денес, 3 ноември, во 19 часот во галерија ОСТЕН се отвора официјалната изложба на 53-та Светска галерија на карикатури Скопје 2021 на која ќе бидат изложени карикатурите од селектираните и наградените карикатуристи, а на присутните наградени карикатуристи ќе им бидат врачени наградите.

По овој повод, во Скопје се дојдени карикатуристи од Белгија, Израел, Хрватска, Србија…

Специјални гости на настанот се карикатуристи – финалисти на Проектот за дигитални карикатури „ЕУ – работа во тек…“, кој ОСТЕН го организираше во партнерство со Гете-институтот Скопје.

Текстот Изложба на 53-та Светска галерија на карикатури Скопје 2021 е превземен од МАКФАКС.