Кривична пријава за загрозување на животната средина и природата со отпад

Единицата за економски и компјутерски криминал поднесе кривична пријава против Ш. Ф. (61) од Скопје и против правно од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело загрозување на животната средина и природата со отпад, казниво по Кривичниот законик, информира полицијата.

Имено, првопријавениот, како сопственик и управител на правното лице, во нерегистриран склад за откуп и продажба на секундарни суровини во с. Љубош, неовластено тргувал со отпад, без да поседува дозвола за управување со отпад издадена од Министерството за животна средина и просторно планирање, со што постои основано сомнение дека првопријавениот и второпријавениот го сториле кривичното дело што им се става на товар.

Текстот Кривична пријава за загрозување на животната средина и природата со отпад е превземен од МАКФАКС.