Кулеба: Победете ја Русија со остри санкции, заедно ќе ја запреме руската агресија

Украинскиот министер за надворешни работи Дмитро Кулеба зборувајќи за конфликтот, нагласи дека грешките од минатото не треба да се повторуваат.

На наших очах Путін занурює Європу у найтемніший час із 1939 року. Не плекайте наївних сподівань пересидіти це у стороні. Не повторюйте помилки минулого. Бийте по РФ жорсткими санкціями. Надавайте Україні військову та фінансову підтримку. Разом ми зупинимо російську агресію.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 24, 2022

„Во нашите очи, Путин ја потопува Европа во најмрачното време од 1939 година. Немојте да седите настрана со наивна надеж. Не  повторувајте ги грешките од минатото. Победете ја Русија со остри санкции. Обезбедете воена и финансиска поддршка на Украина. Заедно ќе ја запреме руската агресија“, рече Кулеба.

Агенциите потсетуваат дека властите на Украина ги повикаа сите пријателски и партнерски земји да ги прекинат дипломатските односи со Руската Федерација.

Текстот Кулеба: Победете ја Русија со остри санкции, заедно ќе ја запреме руската агресија е превземен од МАКФАКС.