Мечка изеде тинејџер во Русија: Гладното животно се преправало дека е мртво и ги нападнало туристите

Кафеава мечка нападнала и изела тинејџер во рускиот национален парк, пред да биде прободена во вратот од страна на турист, кој исто така го нападнала мечката.

Мечката се преправала дека е мртва откако била прободена со нож, но подоцна била пронајдена и застрелана.

Кога туристот ја избодел мечката со џебен нож, неговиот придружник истрчал кон кампот и го вклучил алармот. Го повикале чуварот во националниот парк Ергаки, кој ја нашол мечката како лежи над распарчените остатоци од тинејџерот.

Тие отвориле оган и ја раниле мечката, но таа успеала да избега. Следното утро го пронашле агресивното животно и го убиле.

Младиот човек кој загина, работел како водич за група туристи кои биле нападнати од мечката. Другиот турист кој исто така беше нападнат, а кој ја прободе мечката со нож, помина без поголеми повреди, пренесува „Дејли меил“.

Официјалните лица објасниле дека мечките во рускиот национален парк се гладни поради долгата зима и дека тинејџерот бил убиен затоа што се движел по скратени наместо по утврдените патишта во паркот.

Текстот Мечка изеде тинејџер во Русија: Гладното животно се преправало дека е мртво и ги нападнало туристите е превземен од МАКФАКС.