На брегот на Охридското Езеро изгоре голема површина со трска

На потегот помеѓу Струга и с. Калишта избувнал пожар покрај брегот на Охридското Езеро, при што била опожарена трска со површина од речиси 10.000 м2, сопственост на државата.

Пожарот е изгаснат дд страна на Територијалната противпожарна единица Струга. Извршен бил увид од екипа на ОВР Струга.

Текстот На брегот на Охридското Езеро изгоре голема површина со трска е превземен од МАКФАКС.