Над 805 илјади гласови е разликата од вториот круг во корист на Радев

/

За Румен Радев и Илијана Јотова гласале 1.539.650 гласачи или 66,72% од оние кои го искористиле правото на глас.

За Анастас Герџиков и Невјана Митева гласале 733.791 гласачи или 31,80 отсто од гласовите.

Опцијата „Не поддржувам никого“ ја избрале 34.169 гласачи или 1,48 отсто од гласачите.

Со 100,00 % обработени протоколи од странство, Румен Радев доби 66,97 отсто или 86.956 гласови. За Анастас Герџиков гласале 40.616 луѓе или 31,28%.

Во РС Македонија Румен Радев ја доби поддршката на 62,50 % од гласачите.