Одобрено обвинението за „Поштенска банка“

Кривичниот суд информира дека во целост се одобрува обвинението за „Поштенска банка“ против 9 лица обвинети за Злoупотреба на службена положба и овластување, како и Перење пари и други приноси од казниво дело.

Решението е донесено по одржана седница на советот за оценка.

По одобрениот обвинителен акт, формиран е кривично – правен предмет за кој откако согласно АКМИС – системот ќе биде распределен на понатамошно постапување кај судија, ќе биде насроечна главната расправа за што странките ќе бидат дополнително информирани.

Текстот Одобрено обвинението за „Поштенска банка“ е превземен од МАКФАКС.