Пломба за кафе барот „Интермецо“ поради организирање журки за време на пандемија

Од Државниот пазарен инспекторат потврдија дека ноќеска е пломбиран кафе барот „Интермецо“ каде за време на цела пандемија се организираа журки без почитување на протоколите. Според директорката на Државниот пазарен инспекторат, Анета Симеска – Димоска, синоќа било извршено и последното затворање на локалот поради непочитување на пропишаните мерки за заштита од Ковид – 19.

„Нашите инспектори беа во локалот од 20 часот синоќа. Регистрирано е непочитување на мерките за заштита од Ковид – 19 што ги пропиша Владата, имало метеж и не се одржувала пропишаната дистанца“, рече директорката Симоска – Димоска.

Нагласи дека не може да каже детали околу затворањето затоа што се уште го чека записникот од синоќешното пломбирање на „Интермецо“ но извесно е како што рече, дека кафе- барот ќе остане затворен најмалку 10 дена.

„Инспекторот ќе одлучи колку време ќе биде затворен локалот, законот предвидува затворање од 10 – 30 дена. Секако ќе бидат земени предвид и претходните непочитувања на мерките за заштита од Коивд – 19 во овој локал иако тие веќе се превенирани“, рече директорката Симеска – Димоска.

Во јавноста беше познато дека кафе барот „Интермецо“, иако постојано добива казни и веќе неколку пати , редовно по отворањето продолжуваше со организирање забави спротивни на протоколите. Според објавите на социјалните мрежи, последниве две недели, се споделуваа видеа од кои се забележува дека не се почитува ниту дистанца ниту пак се внимава колку е исполнет објектот.

Текстот Пломба за кафе барот „Интермецо“ поради организирање журки за време на пандемија е превземен од МАКФАКС.