Податоци на ДИК за 44 општини од обработени околу една третина од гласовите

/

Државната изборна комисија на веб апликацијата ги објави податоците од денешниот втор круг гласање за избор на градоначалници во 44 општини, од обработени околу една третина од гласовите.

Арачиново: Ридван Ибраими од ДУИ – 50,42% и Меликије Халими од СДСМ – 48,42%

Битола: Тони Коњановски од ВМРО-ДПМНЕ – 50,96% и СДСМ Христо Кондовски – 44,97%.

Боговиње: Бесник Емши од ДУИ – 59,80% и Аљбон Џемаили од Алијанса и Алтернатива – 38,66%.

Брвеница: Јовица Илиевски од ВМРО-ДПМНЕ – 35,41% и Енвер Пајазити – независен – 62,68%.

Василево: Славе Андонов од ВМРО-ДПМНЕ – 47,46% и Марјан Јанев од СДСМ – 50,18%.

Вевчани: Спасе Кочовски од ВМРО-ДПМНЕ и Сашо Јанкоски СДСМ

Врапчиште: Неби Реџепи од ДУИ – 46,87% и Исен Шабани од Алијанса и Алтернатива – 51,30%.

Гевгелија: Андон Сарамандов од ВМРО-ДПМНЕ – 56,82% и Сашо Поцков од СДСМ – 38,76%.

Гостивар: Невзат Бејта од ДУИ – 39,79% и Арбен Таравари од Алијанса и Алтернатива – 58,44%.

Дебарца: Игор Крцовски од СДСМ – 53,87% и Зоран Ногачевски – независен – 44,27%.

Демир Капија: Андон Донев од ВМРО-ДПМНЕ – 48,83% и Лазар Петров од СДСМ – 49,61%.

Демир Хисар: Никола Најдовски од ВМРО-ДПМНЕ – 53,21% и Стевче Митревски од СДСМ – 43,55%.

Долнени: Урим Ибески од ДУИ – 45,53% и Аднан Џафероски од СДСМ – 50,25%.

Желино: Фатмир Изаири од ДУИ – 49,64% и Блејерим Сејдини од Беса – 49,44%

Зелениово: Коста Маневски од ВМРО-ДПМНЕ – 43,89% и Борче Гиевски од СДСМ – 54,11%.

Карпош: Стевчо Јакимовски ГРОМ – 48,46% и Душко Весковски од СДСМ – 46,43%.

Кичево: Фатмир Дехари од ДУИ – 46,95% и Александар Јовановски од ВМРО-ДПМНЕ – 50,74%.

Конче: Златко Ристов од ВМРО-ДПМНЕ – 65,30% и Благој Илиев од СДСМ – 33,37%.

Кочани: Љупчо Папазов од ВМРО-ДПМНЕ – 48,05% и Николчо Илијев од СДСМ – 48,40%.

Кратово: Тодорче Николовски од ВМРО-ДПМНЕ – 62,86% и Влатко Бојковски од СДСМ – 35,29%.

Куманово: Оливер Илиевски од СДСМ – 46,06% и Максим Димитриевски – независен – 51,40%.

Лозово: Бошко Цветковски од ВМРО-ДПМНЕ – 46,98% и Ацо Велковски од СДСМ- 50,07%.

Македонска Каменица: Димчо Атанасовски од ВМРО-ДПМНЕ – 47,78% и Соња Стаменкова од СДСМ – 45,64%.

Македонски Брод: Жарко Ристевски од ВМРО-ДПМНЕ – 49,90% и Ацо Новески – независен – 48%.

Ново Село: Ѓорге Божинов од ВМРО-ДПМНЕ – 48,50% и Звонко Ангелов од СДСМ – 50,10%.

Охрид: Кирил Пецаков од ВМРО-ДПМНЕ – 55,99% и Константин Георгиевски од СДСМ – 41,18%.

Пехчево: Александар Китански од ВМРО-ДПМНЕ – 63,34% и Славко Пандурски од СДСМ – 34,69%.

Пробиштип: Марјан Миленковски од ВМРО-ДПМНЕ – 48,17% и Драган Анастанов од СДСМ- 47,36%.

Радовиш: Ацо Ристов од ВМРО-ДПМНЕ – 59,44% и Коле Чаракчиев од СДСМ – 37,17%.

Ранковце: Борче Спасовски од ВМРО-ДПМНЕ – 52,91% и Даниел Крстевски од СДСМ – 46,18%.

Ресен: Јован Тозиевски од ВМРО-ДПМНЕ – 47,25% и Живко Гошаревски од СДСМ – 49,12%.

Росоман: Тихомир Николов од ВМРО-ДПМНЕ – 43,31% и Стојан Николов од СДСМ – 54,54%.

Старо Нагоричане: Жаклина Јовановска од СДСМ – 54,71% и Власте Димковиќ од ТМРО – 42,35%.

Струга: Рамиз Мерко од ДУИ – 51,87% и Идри Истрефи од Алијанса и Алтернатива – 43,84%.

Студеничани: Ејуп Абази од ДУИ – 47,92% и Азен Садики од ДПА – 51,01%.

Теарце: Нухи Незири од ДУИ – 53% и Назим Таити од Алијанса и Алтернатива – 44,90%.

Тетово: Теута Арифи од ДУИ – 38,44% и Билал Касами од Беса – 57,53%.

Центар: Наташа Котлар-Трајкова од ВМРО-ДПМНЕ – 44,01% и Горан Герасимовски од СДСМ – 51,68%.

Чаир: ДУИ Висар Ганиу – 54,32% и Беким Сали од Алијанса и Алтернатива – 40,50%.

Чашка: Суат Шаќиров од ДУИ – 24,51% и Горан Стојановски од СДСМ – 72,17%.

Чешиново-Облешево: Далибор Ангелов од ВМРО-ДПМНЕ – 47,84% и Горанчо Крстев од СДСМ – 49,97%.

Чучер Сандево: Сашко Комненовиќ од СДСМ – 38,85% и Јован Пејковски – независен – 58,13%.

Шуто Оризари: Курто Дудуш од ДОМ/ЛДП – 47,06% и Ферат Асани од СДСМ – 46,85%.