ПОП МОНСТУМТ КОЈ СИЛУВАЛ 13 ГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ- Блудниот свештеник има само пет години затвор!

/

Поранешниот свештеник-монструм Милован Џокиќ од селото Плочица во близина на Ковин се уште издржува 5-годишна затворска казна за сексуално злоставување на малолетничка, која беше осуден на оваа казна во 2016 година.

Инаку, негова жртва беше Викторија Митровиќ, сега актуелна учесничка во реалното шоу „Задруга 5“, која ја сподели својата тешка и страшна животна приказна со гледачите, со кои се уште се бори. Кога била силувана, имала само помалку од 13 години.

  • На 12 -годишна возраст (иако медиумите тогаш пишуваа дека има 13 години), доживеав силување од свештеник, човекот се уште е во затвор, се обидувам да го заборавам тоа, но ќе се сеќавам додека сум жив. Тогаш бев во основно училиште, имаме верско образование и црква, во неделите одевме на таа служба до 11 часот. Тој свештеник се опи и ме нападна, јас се задушив во тоа, не можев додека не пријавив се ми се случи во црквата, потоа повторно ме нападна, бидејќи не го пријавив веднаш. Тој тогаш имаше 58 години, а јас 12 – изјави синоќа Викторија.

Тринаесетгодишната Викторија живееше во селото со своите баба и дедо. Милован Џокиќ, тогаш 56 години, ја силувал девојката во црквата и и се заканувал да не кажува ништо на никого. Како што тогаш изјавила малолетната Викторија, тој прво и се заканил на девојчето, а потоа и дал благослов.

Монструмот Џокиќ беше уапсен по пријавата на Викторија, а на сослушувањето тој негираше се што беше обвинето против него.