Радовишанка излегла да гласа, а имала решение за самоизолација

Жителка на радовишко село излегол да гласа иако имала решение за самоизолација.

Според информациите на МВР, во Полициската станица Радовиш било пријавено дека Г.К. од радовишко село излегла на гласање и покрај тоа што имала решение за самоизолација од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Текстот Радовишанка излегла да гласа, а имала решение за самоизолација е превземен од МАКФАКС.