Русија загуби 15.300 војници, 99 авиони, 123 хеликоптери, 509 тенкови

Независниот весник Киев објави индикативни проценки за загубите на Русија од 22 март, според Вооружените сили на Украина.

Според податоците, уништени се 15.300 војници, 99 авиони, 123 хеликоптери, 509 тенкови, 252 артилериски парчиња.

Исто така, руските сили загубија 1.556 оклопни возила, 80 проектили, три брода.

Уништени се и 1.000 возила, 70 тенкови, 35 дронови и 45 противвоздушни оружја, 15 специјална опрема.

These are the indicative estimates of Russia’s losses as of March 22, according to the Armed Forces of Ukraine. pic.twitter.com/lDBeHmIFX9

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 22, 2022

Текстот Русија загуби 15.300 војници, 99 авиони, 123 хеликоптери, 509 тенкови е превземен од МАКФАКС.