Шонда Рајмс напишала осум различни завршетоци на „Вовед во анатомија“

Шонда Рајмс откри дека долго размислувала за тоа каков да биде крајот на медицинската драма.

51-годишната сценаристка ммала повеќе опции за завршеток на популарната серија „Вовед во антаомија“ и сакала да се посвети на секоја од нив.

Таа изјави за „Вараети“: „Го напишав крајот на серијата добри осум пати.“

Шонда претходно ѝ ја предаде палката на извршната продуцентка Криста Верноф, што значи дека таа всушност нема да може да одлучува за последната сцена на ТВ драмата.

Текстот Шонда Рајмс напишала осум различни завршетоци на „Вовед во анатомија“ е превземен од МАКФАКС.