Стевчо Јакимовски прогласи победа во Карпош

Стевчо Јакимовски како кандидат од ГРОМ, а поддржан од ВМРО-ДПМНЕ прогласи победа во Карпош. Иако гласовите не се добројани од општинската изборна комисија, тој смета дека е новиот градоначалник на општината.

„Во оваа изборна кампања морам да кажам дека се однесував витешки, излегував и кажував кои се решенијата на проблемите на Карпош и која е визијата на Карпош. Јас го гледав Карпош 30 години напред“, рече Јакимовски.

Противкандидат на Јакимовски е Душко Весковски од СДСМ.

Текстот Стевчо Јакимовски прогласи победа во Карпош е превземен од МАКФАКС.