Украинска армија: 300 руски војници одбиле да ја послушаат наредбата, се повлекле

Украинската војска соопшти дека 300 руски војници одбиле да ги почитуваат наредбите во областа Октирка во близина на Суми во североисточна Украина.

Тие тврдат дека војниците „ја напуштиле областа на операцијата“.

Ова тврдење сè уште не е независно потврдено.

Текстот Украинска армија: 300 руски војници одбиле да ја послушаат наредбата, се повлекле е превземен од МАКФАКС.