Украинското министерство објави нов извештај – во руската агресија досега се убиени 16 деца

Украинското Министерство за внатрешни работи објави нов извештај за цивилните украински жртви во екот на руската агресија, која влезе во петти ден.

Според извештајот на украинското Министерство за внатрешни работи, во напад на руските воени сили досега се убиени 352 украински цивили, меѓу кои 16 деца.

Министерството за внатрешни работи на Украина соопшти дека се повредени 1.684 лица, од кои 116 се деца.

This is Polina, who was killed by Russian saboteurs. The sabotage group shot her family: Polina and her parents died.
From the first day of the Russian attack on Ukraine, 16 children died. pic.twitter.com/LTfuYNEEmh

— Stratcom Centre UA (@StratcomCentre) February 27, 2022

Текстот Украинското министерство објави нов извештај – во руската агресија досега се убиени 16 деца е превземен од МАКФАКС.