(Видео) Коста Филипов: Заев направи голем дипломатски гаф со тоа што во Софија се сретна прво со Борисов

//

„Се создаде впечаток дека, основната движечка сила на односите меѓу Софија и Скопје е личната врска „братството“ меѓу Заев и Борисов“,изјави познатиот бугарски новинар Коста Филипов, во однос на посетата на македонскиот премиер Зоран Заев во Софија, во емисијата „Денот со Веселин Дремџиев“.

Според Филипов, потегот на Заев да се сретне прво со Борисов е голем дипломатски гаф. Повеќе во видеото што следи:

Извор:Трибуна. мк