Во Бугарија утре ден на жалост за двете трагедии

Во Бугарија ќе биде ден на национална жалост за жртвите од двете трагедии – пожарот во домот за стари лица и тешката автобуска несреќа на автопатот „Струма“. Ова во Варна го соопшти вицепремиерот Галаб Донев.

Најмалку 45 лица загинаа во автобуската несреќа, а девет жртви во пожарот во домот.

Текстот Во Бугарија утре ден на жалост за двете трагедии е превземен од МАКФАКС.