Во нива во тетовско пронајдени две рачни бомби

Жител на тетовското село Присојница во нива пронашол две неексплодирани рачни бомби.

Според информациите, се работи за бомби од италијанско производство, со потекло од Втората светска војна.

Извршен е увид, а бомбите биле безбедно подигнати од Дирекцијата за заштитита и спасување.

Текстот Во нива во тетовско пронајдени две рачни бомби е превземен од МАКФАКС.