Во подготовка ТВ-серии „Блејд ранер“ и „Елиен“

Режисерот сер Ридли Скот потврди дека неговите култни научнофантастични филмови „Блејд ранер“ и „Елиен“ ги претвора во ТВ-серии.

Во интервју за „Би-би-си радио 4“ во понеделникот, два дена пред светската премиера на неговиот нов филм „Куќата Гучи“, сер Ридли изјави дека веќе напишал пилот-верзија за „Блејд ранер“ како серија од 10 епизоди.

Истото тоа ќе се случи и со „Елиен“, додаде тој.

Оригиналниот филм „Блејд ранер“ од 1982 година е сместен во дистописка иднина во Лос Анџелес, со Харисон Форд во главната улога како истребувач.

Филмот за вонземјани од 1979 година „Елиен“, со Сигурни Вивер и Том Скерит во главните улоги, имаше три продолженија.

Editorial use only. No book cover usage.
Mandatory Credit: Photo by 20th Century Fox/Kobal/Shutterstock (5886256cb)
Sigourney Weaver
Alien – 1979
Director: Ridley Scott
20th Century Fox
BRITAIN
Scene Still
Alien, le huitième passager

Текстот Во подготовка ТВ-серии „Блејд ранер“ и „Елиен“ е превземен од МАКФАКС.