За Јакимовски присуството на медиумите во судот било оркестрирано: Смешни ви се прашањата

Градоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски, наместо одговори, за новинарските прашања коментираше дека се смешни. По десетина минути во судница и одлагање на судењето, тој не одговори дали за наредното закажано рочиште, неговиот адвокат ќе дојде на судење. Прашан дали ќе најде време за рочишта откако стана градоначалник, тој посочи дека има одлични менаџерски способности.

„Смешно е прашањето. Секогаш сме се јавувале на сите рочишта и на сите рочишта ќе присуствуваме”, кажа Јакимовски.

За него, присуството на медиуми на првото рочиште по судската ферија е оркестрирано од страна на, како што рече, „еден центар”.

„Некому е тешка победата која ја имам“, додаде Јакимовски без да одговори зошто процесот се одолговлекува три години.

Инаку, рочиштето се одложи бидејќи родителите на неговиот адвокат биле заболени од коронавирус. Според Јакимовски, адвокатот имал интензивен контакт со нив. Судијата Осман Шабани побара да му се достави решение за изолација, како и да направи тест за коронавирус.

Текстот За Јакимовски присуството на медиумите во судот било оркестрирано: Смешни ви се прашањата е превземен од МАКФАКС.