Забелешки за тетовскиот ковид центар уште по примопредавањето на објектот

/

Ковид центарот што вечерва изгоре во Тетово беше тема во медиумите уште во месец април, кога економскиот директор на Клиничката болница Тетово, Артан Етеми изнесе одредени забелешки непосредно по примопредавањето на објектот.

„Забелешките се однесуваат на подот и уште неколку мали инфраструктурни грешки. Даден е рок за пет дена да се санираат грешките при изградба на модуларната болница. Струја и вода има. За системот за кислород сме во контакт со фирмата од каде што ни рекоа дека за два-три дена може да се постави. Системот е дојден до Инфективно и може да се поврзе. Ако не излезат други проблеми, наредна недела се надеваме дека ќе се пушти во употреба“, изјави тогаш директорот Етеми.

Како што беше наведено, ковид центарот во Тетово има капацитет за 35 легла.

Вечерва голема трагедија се случи во Тетово откако изгоре модуларната болница која како што пишувале претходно медиумите имало грешки при изградбата и не требало да биде пуштена во употреба.

Целиот напис прочитајте го овде.

Извор: zoom.mk