Заев: Заврши времето кога од ВМРО-ДПМНЕ беа и извршители и судии и обвинители

/

Вие сте станале истражител, ги коментирате сите детали и од ракав „тропате“ работи кои се далеку од секоја можна вистина. Но, не е мое, ниту на нас политичарите да коментираме делови од истрагата. Помина времето кога бевте и извршители и судии и обвинители, му кажа премиерот Зоран Заев на лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски на дуелот на Канал 5.

Тој додаде дека изградбата на модуларните болници е според закон и дека се спроведени сите правила и правни прописи.

– Во еден период имавме по 750 пациенти во тие модуларни болници и тие спасија животи. Да бидете толку политички ориентирани за пуста желба за власт да ја злоупотребувате оваа страшна трагедија може само вам да ви личи, рече Заев.

Тој додаде дека е проѕирно политичкото злоупотребување на оваа трагедија од страна на ВМРО-ДПМНЕ и дека граѓаните го гледаат и препознаваат тоа.

– Болниците од модуларен тип се изградени со цел да се избегне италијанско сценарио и преполнување на болниците. Ако место споменици се правеа болници претходно, немаше да има потреба од модуларни болници, рече Заев.