Затворени три локали во Гостивар, пушале гости без сертификат

Во периодот од сабота кон недела, од 21 до 2 часот по полноќ, полициски службеници од СВР Тетово во координација со инспектори од Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) извршиле контрола во 12 угостителски објекти на подрачјето на Гостивар.

Како што информираат од МВР, при тоа откриени биле шест лица, гости во дел од локалите, кои не поседувале сертификат за извршена вакцинација и едно лице кое приложило сертификат од друг.

Три од угостителските објекти се времено затворени од страна на ДПИ.

По целосно документирање на случајот ќе бидат поднесени соодветни пријави.

Текстот Затворени три локали во Гостивар, пушале гости без сертификат е превземен од МАКФАКС.