Жена, која беше осакатена од нејзиниот сопруг, побара да излезе од болницата и да ги види децата

/

Г.В., кој е во притвор, ја претепал својата жена толку многу што на нејзиното тело немало место каде што нема модринки и повреди. Таа била во толку лоша состојба што медицинските сестри барале место каде што може да и земат крв. Сведоците кои зборувале за „Блиц“ тврделе дека жената изгледала „како да ја каснале кучиња“ имала и скршени ребра по злоставувањето на нејзиниот сопруг. На крајот на злоупотребата, Г.В. зел стап со клинец и ја претепал жената додека не се онесвестила. После тоа, отишол во куќата и и рекол на мајка си: „Ја убив тепајќи ја“.


Се уште не сакам да го видам или слушнам мојот син. Велат дека е во притвор. Не сум подготвена да го видам. Му простив што ме тепаше, но не можам за тоа што сега и го направи на снаата. Не можам да се откажам од тоа затоа што го родив. Го носам неговиот крст … Ме обвинуваат и за начинот на кој го родив и воспитав … Значи, на крајот на краиштата, се чувствувам виновна за ова зло што ни се случи – вели очајната мајка на сторителот.

Неговиот татко со години ја тепал мајка му. Тој починал пред пет години, но Горан ја продолжи семејната ,,традиција”, па често ги тепал сопругата и мајката – вели жител на селото Заблаче.