Слави Трифонов: Од двете страни на границата зборот „болка“ е ист

Оваа трагедија денес е неопислива. Сите ние сме луѓе – не е важно од која националност или вера сме. Знам дека сите сочувствувате и сочувствувате затоа што сме луѓе. Од двете страни на границата зборот „болка“ звучи и се пишува на ист начин“, напиша лидерот на „Има таков народ#,  Слави Трифонов на Фејсбук.