(Видео) Изјавата на претседателот Румен Радев и потпретседателката Илијана Јотова по победата во вториот круг на претседателските избори во Бугарија

/

Погледнете ја изјавата на претседателот Румен Радев и потпретседателката Илијана Јотова по убедливата победа (66 % поддршка според првичните резултати) во вториот круг на претседателските избори во Бугарија.

Во својата изјава Радев подвлече дека новата влада не треба да ги напушта националните позиции, посебно кога се работи за бугарскиот идентитет, историја и правата на Бугарите во странство.

Противкандидатите на Радев и Јотова, проф. Анастас Герџиков и Невјана Митева усвоија 33 проценти подршката на гласачите.

Извор: Трибуна