(Видео) Стожери на вечноста

/

Ништо не е заборавено, штом живее во сознанието на генерации Бугари- цар Самоил, браќата Миладиновци, Царевна Миладинова, Радон Тодев, Пејо Јаворов, Гоце Делчев и уште многу херои се воздигнуваат како стражи, кои го бранат секое делче од историјата, надвор од времето… Таму во вечноста!

Извор: Трибуна